Studenten gaan Dans 'Challenge' aan met woonzorgcentra

11/5 - Week van de Zorg in teken van dans

Studenten Verpleegkunde van AP Hogeschool Antwerpen gaan woensdag 11 mei een Danschallenge aan met bewoners en personeel van een aantal woonzorgcentra. De uitdaging werd gelanceerd in het kader van de Week van de Zorg.

'Kom erbij...en dans!' Het gelijknamige nummer van Clouseau zal deze week in heel wat zorginstellingen weerklinken. Het is immers het themalied van de Week van de Zorg die loopt van 9 tot 15 mei. Actrice Joke Emmers is ambassadeur van de bijhorende Danschallenge. Want dansen is gezond én positief. Studenten Verpleegkunde van AP Hogeschool gaan woensdag dan ook meedansen met bewoners en zorgpersoneel in enkele WZC's in Antwerpen en Wuustwezel.

"De zorg moet niet enkel bestaan uit technische handelingen, maar gaat ook over activiteiten die warmte en vreugde brengen. Hiervoor is door het personeelstekort vaak te weinig ruimte." legt docent Verpleegkunde Shana Dehaes uit. "We willen de woonzorgcentra, die de laatste jaren vaak negatief in beeld kwamen, weer meer betrekken bij evenementen en hierbij jong en oud samenbrengen."


Wanneer: Woensdag 11 mei 2022 van 11 tot 12u

Waar:

  • WZC Sint-Camillus - Lokkaardstraat 10, 2018 Antwerpen
  • WZC Amandina - Bredabaan 737, 2990 Wuustwezel
foto Het Laatste Nieuws
foto Het Laatste Nieuws
Shana Dehaes

Shana Dehaes

Docent Bachelor Verpleegkunde, AP Hogeschool Antwerpen
Karolien Loriers

Karolien Loriers

Woordvoerder AP Hogeschool Antwerpen
Website preview
Kom erbij ... en dans! | Dag van de Zorg
Doe mee met de danschallenge van Dag van de Zorg en dans samen met collega’s, familie of vrienden op het campagnelied ‘En dans’ van Clouseau.
Dag van de Zorg

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

[email protected]

www.ap.be