Studenten brengen oude beelden Stuivenbergziekenhuis tot leven

Erfgoedproject ’t Stuivenberg Vertelt

Studenten Grafische en Digitale Media van AP Hogeschool Antwerpen hebben oude foto's en prenten van het voormalige Stuivenbergziekenhuis opnieuw doen leven en bewegen. Dat deden ze voor het erfgoedproject ’t Stuivenberg Vertelt. Dit weekend kunnen bezoekers tijdens een interactieve wandeling, een laatste keer door de lege gangen van het ziekenhuis wandelen en oude verhalen ontdekken.

Met de vertel- en theaterwandeling ’t Stuivenberg Vertelt, nemen buurtbewoners en Wijkcomité Willibrordus definitief afscheid van het Stuivenbergziekenhuis. Na bijna 140 jaar sloot Stuivenberg de deuren, patiënten en personeel verhuisden naar het gloednieuwe Cadix ziekenhuis.

Oude foto's en prenten, nieuwe technieken

Naast meer dan honderd medewerkers, werkten ook studenten Grafische en Digitale Media van AP Hogeschool mee aan het unieke project. Ze wekten oude foto’s en unieke prenten van het Stuivenbergziekenhuis tot leven en creëerden als het ware een levende tentoonstelling.

"Met de nieuwste digitale technieken, zoals Photoshop en Adobe After Effects, konden we oude foto's doen leven en bewegen. Erg boeiend!", vertelt student Alexander Van den Branden. "Ik ben trots dat ons werk gewaardeerd wordt. Zo kan ook het grote publiek zien wat we elke dag doen.”

Ook studente Kiona Peeters werkte mee aan de opdracht, vanuit de Expert Class Illustratie. “Tijdens de verhuis van het ziekenhuis zijn foto's teruggevonden die tonen hoe artsen te werk gingen en hoe de ziekenboeg er vroeger uitzag. We hebben de contouren van de elementen op de foto's uitgeknipt in een apart papier, waardoor we silhouetten kregen van mensen en materialen. Vervolgens hebben we dit gedigitaliseerd en in prachtige kleuren gedrukt met een risoprinter. Ik heb mijn werk nog nooit tentoongesteld, dus ik vind het geweldig dat het nu gebruikt wordt voor de wandeling, en ik zo deel uitmaak van iets groters, samen met mijn medestudenten.”

 

Praktisch

Alle info over ’t Stuivenberg Vertelt : Het Oude Badhuis | Stuivenbergsite

Karolien Loriers

Karolien Loriers

Woordvoerder AP Hogeschool Antwerpen

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be