Student AP Hogeschool wint prijs Dag van de Jeugdjournalistiek

What the Media!? Award voor aanstormend journalistiek talent

25 april 2022 - Fee De Pauw, derdejaarsstudente journalistiek aan de AP Hogeschool Antwerpen, is in de prijzen gevallen op de eerste Dag van de Jeugdjournalistiek. Minister van Media Benjamin Dalle overhandigde haar een award voor haar artikel over misbruik van au pairs.

500 euro, een dag meedraaien op een redactie, publicatie van haar artikel en een mediapakket. Dat is de prijs waarmee AP-studente Fee De Pauw dit weekend naar huis ging op de eerste Dag van de Jeugdjournalistiek. Haar artikel, meteen ook haar bachelorproef, sloot perfect aan bij het thema van de wedstrijd: 'Ongehoord'. Fee schreef over de kwetsbare situatie van au pairs in België. Die zijn veelal overwerkt, onderbetaald, en sterk afhankelijk van de goodwill van hun gastgezin.

"Ik ben super vereerd.", reageert Fee De Pauw. "Het is fijn om te zien dat iets waar je je zo voor hebt uitgesloofd ook echt door anderen geapprecieerd wordt. Toekomstplannen heb ik niet echt. In september start ik een master Conflict en Development aan de UGent en erna hoop ik als freelancejournalist te werken. Maar wie weet hoe dat allemaal uitdraait..." 

StampMedia organiseerde de Dag van de Jeugdjournalistiek in campus Meistraat van AP Hogeschool. Niet toevallig de thuisbasis van de opleiding Journalistiek. Jongeren vanaf 12 jaar konden er gratis experimenteren met de meest diverse media. Met workshops audio, video en foto zorgden AP-docenten en studenten mee voor de invulling van de dag.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be