Piet Menu wordt hoofd Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Vanaf 15 januari 2024 wordt Piet Menu het nieuwe hoofd van de School of Arts Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Het Conservatorium ging op zoek naar een opvolger voor Stefaan De Ruyck, die begin 2024 met pensioen gaat. Menu neemt na meer dan acht jaar afscheid van Het Zuidelijk Toneel als zakelijk en artistiek directeur.

Als opvolger van Stefaan De Ruyck wordt Piet Menu vanaf 15 januari hoofd van het Koninklijk Conservatorium. Daar zal hij leiding geven aan de School of Arts en zetelen in het directieteam van AP Hogeschool Antwerpen. Piet Menu verlaat Het Zuidelijk Toneel, een van de acht grote theatergezelschappen in Nederland, na meer dan acht jaar als artistiek directeur.

Piet wil verder bouwen aan een cultuur van veiligheid en evenwicht: “Ik vind het belangrijk dat een school niet enkel opleidt tot kwaliteitsvolle kunstenaars maar nadenkt over de rol van hun studenten als volwaardige burgers met 21-eeuwse vaardigheden, met een mens- en wereldbeeld waarin zowel geloof in de toekomst, diversiteit en openheid verankerd zitten.

De jeugd is mondiger geworden, wil meer inspraak en denkt na over een evenwichtig bestaan voor henzelf als voor de aarde. Het vereist een andere aanpak, een cultuur waarin veiligheid centraal staat. Daar wil ik graag aan werken. En ik zie mezelf als iemand die daar helder en open over kan communiceren. Ik vind het boeiend om na te denken over wat de ruilwaarde is die een school biedt versus wat van een student kan worden verwacht. Ik heb zin om mijn pedagogische vaardigheden hiervoor aan te spreken en ermee aan de slag te gaan in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.”

Pascale De Groote, algemeen directeur van de AP Hogeschool is verheugd: “Met Piet Menu hebben we volgens ons de juiste persoon, op het juiste moment gevonden. Met zijn pedagogische achtergrond en uitgebreide ervaring in het kunstenveld is hij de geknipte persoon om het Koninklijk Conservatorium Antwerpen verder klaar te maken voor de toekomst en de uitdagingen die voor ons liggen. We kijken er naar uit om samen te werken aan een open onderwijsvisie waarin de artistieke en persoonlijke ontwikkeling van studenten centraal staat."

Piet Menu

Piet Menu

Koninklijk Conservatorium Antwerpen - AP Hogeschool Antwerpen
Karolien Loriers

Karolien Loriers

Woordvoerder AP Hogeschool Antwerpen

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be