Parade Noorderlicht trekt door Antwerpen Noord

Feest voor buurt en kunstenaars

Zo'n 400 mensen, buurtbewoners en studenten van AP Hogeschool, zagen gisterenavond de Noorderlichtparade opnieuw door de de straten van postcode 2060 in Antwerpen trekken. ​ Er werd muziek en kunst gemaakt en getoond in de straten, portieken, venster en op de balkons. Voor deze parade werkten kunstenaars, buurtbewoners en organisaties uit 2060 samen onder het thema ‘Moeder’. De Parade monde uit in een openlucht buurtfeest.

Parade Noorderlicht is een uniek project, met steun van het District Antwerpen. Met de studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium brengt AP Hogeschool kunst in de straten van 2060 voor de mensen die er wonen.

"Er is kunst die gemaakt wordt om tentoongesteld te worden in een kunstgalerie of in een museum. Parade Noorderlicht toont kunst die gemaakt werd om op straat vertoond te worden, kunst waar mensen uit de buurt door ontroerd worden.", aldus Pascale De Groote, algemeen directeur AP Hogeschool. "We willen ze iets over hun eigen leefwereld vertellen op een artistieke manier. Dat lijkt ons interessant voor de bewoners maar het is vooral ook interessant voor de kunstenaars."

Verschillende buurthuizen, scholen en jeugddiensten uit 2060 Antwerpen leverden een bijdrage aan de parade. Ze organiseerden voorbereidende workshops, maakten draagbare lichtinstallaties en andere kunstprojecten voor de parade. Met Parade Noorderlicht laat AP zien welke diversiteit de hogeschool te bieden heeft in de meest diverse buurt van de meest diverse stad van het land.

Pascale De Groote: "AP Hogeschool is heel aanwezig in deze wijk met onze grote campussen aan Park Spoor Noord en binnenkort ook de nieuwe campus Hallenplein aan de Slachthuissite. We bieden er een grote diversiteit aan opleidingen aan. Die opleidingen trekken veel jonge mensen naar dit deel van de stad, jongeren uit de buurt maar ook van verder weg."

De buurtbewoners zelf wandelen mee in de Parade en op het einde wachtte hen een gezellig, coronaveilig, openlucht buurtfeest.

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be