Opvallend meer inschrijvingen voor opleiding Verpleegkunde

Terwijl de opleiding Verpleegkunde het al enkele jaren moeilijker had om nieuwe studenten aan te trekken, lijkt er tijdens deze gezondheidscrisis bij AP Hogeschool Antwerpen een kentering aan de gang. Momenteel staat de teller op bijna dubbel zoveel inschrijvingen als vorig jaar. De coronacrisis zorgt duidelijk voor een andere kijk op het beroep.

“De 4-jarige bacheloropleiding Verpleegkunde leidt studenten op tot professionals in een knelpuntberoep. Werkzekerheid is dus zeker een grote troef voor deze opleiding en verklaart voor een deel de verhoogde belangstelling. Maar er lijkt dit jaar meer aan de hand,” aldus Eva Van der Linden, opleidingshoofd Verpleegkunde bij AP Hogeschool. 

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar noteert AP Hogeschool Antwerpen nu bijna dubbel zoveel inschrijvingen voor de bachelor Verpleegkunde.

“Het beroep van verpleegkundige is de afgelopen weken volop in beeld gekomen. Ook de spannende, dringende kant van de job werd plots erg zichtbaar. Het grote publiek heeft daardoor een ander beeld van het beroep gekregen. Bovendien zijn onze studenten Verpleegkunde ook altijd, vrijwillig en met veel enthousiasme in de frontlinie blijven staan. Tijdens de lockdown liepen ze verder stage in de ziekenhuizen, en momenteel bemannen ze het Covid-testdorp in Antwerpen. Dat engagement trekt jongeren blijkbaar opnieuw aan.”

De inschrijvingen voor alle opleidingen aan de hogeschool verlopen dit jaar grotendeels online. Ook dat lijkt kandidaat studenten niet af te schrikken. Voorlopig heeft de corona-crisis geen invloed op de inschrijvingen bij AP Hogeschool.

Eva Van der Linden

Opleidingshoofd Verpleegkunde, AP Hogeschool Antwerpen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be