Noorderlicht trekt met Parade door Antwerpen 2060

7e editie kunstroute waar verbinding centraal staat

De kunstzinnige ziel van 2060 Antwerpen ontwaakt weer op donderdag 30 november 2023 met de terugkeer van de Noorderlicht Parade. Het district zal opnieuw bruisen van creativiteit en verbondenheid met een sublieme mix van muziek, dans, theater en beeldende kunst.

Noorderlicht is een initiatief van AP Hogeschool Antwerpen met de steun van het District Antwerpen. Het evenement brengt kunstenaars, studenten en buurtbewoners samen in een ongekende viering van kunst en gemeenschap in de wijk 2060. Het belooft een avond vol verwondering te worden.

Thema 'Eerder, Later'

Onder het thema 'Eerder, Later', dat de rijke geschiedenis van het district in verbinding brengt met zijn toekomst, zullen bezoekers getuige zijn van een ongekende kunstbeleving. Toeschouwers wandelen mee met de parade. ​ Ze worden verrast met muziek op onverwachte locaties, beelden die verwonderen en een warm hapje. Na een avond vol ontdekkingen eindigt het feest bij het Oud Badhuis waar buurtbewoners en bezoekers kunnen genieten van een gezellig buurtfeest.

"Er is kunst die gemaakt wordt om tentoongesteld te worden in een galerie of in een museum.", aldus Pascale De Groote, algemeen directeur van AP Hogeschool. "Noorderlicht presenteert kunst die bedoeld is om op straat vertoond te worden, kunst die mensen uit de buurt raakt. Samen vertellen we iets over onze leefwereld op een artistieke manier." ​

Organisator Kris van ’t Hof: "Onze jonge kunstenaars denken en handelen vanuit de specifieke, veelzijdige en complexe context van 2060. Ze werken samen met de buurt voor Noorderlicht; de buurtbewoners en AP-studenten, zorgen op donderdagavond 30 november voor een unieke, artistieke ontmoeting, een parade, met een buurtfeest als slot. We drukken iedereen op het hart dat het voor een keer niet gaat over de individuele kunstenaar, maar wel over het ‘wij’ en allemaal samen, die één groot kunstwerk maken.” ​

Praktisch:

Donderdag 30 november 2023
Gratis en zonder reservatie

Samenkomst om 18u aan de Sint-Willibrorduskerk, Kerkstraat 89, 2060 Antwerpen
Vertrek van de parade: 18u30 ​
Eindpunt en buurtfeest: Het Oude Badhuis, Stuivenbergplein 38, van 21u tot middernacht

ap.be/paradenoorderlicht

Mieke Verdickt

Perscontact Noorderlicht, AP Hogeschool

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be