Noorderlicht brengt opnieuw kunst naar Antwerpen Noord

Uitnodiging 24/11: Gratis artistiek parcours 'Met de deur in huis'

Donderdag 24 november zorgt het artistiek project Noorderlicht opnieuw voor muziek, dans, theater en beeldende kunst in de Antwerpse wijk 2060. Studenten van AP Hogeschool werkten samen met kunstenaars, buurtbewoners en wijkorganisaties een gratis kunstroute uit langs 17 locaties in de buurt.

Kunst kan je meestal vinden in musea, op een podium, op een sokkel of na het kopen van een ticket. Tijdens Noorderlicht brengen studenten van AP Hogeschool en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium, beeldende kunst, hedendaagse muziek en dans, opera en performance art, gratis tot op de stoep van de bewoners in 2060 Antwerpen. Noorderlicht valt dit jaar letterlijk ‘Met de deur in huis. Van 18 tot 21 uur kan je overal gratis binnenwandelen en genieten van verrassend entertainment. ​ Een gezellig buurtfeest in het Oud Badhuis sluit Noorderlicht 2022 af.

"Er is kunst die gemaakt wordt om tentoongesteld te worden in een galerie of in een museum. Noorderlicht presenteert kunst die bedoeld is om op straat vertoond te worden, kunst die mensen uit de buurt raakt. We willen ze iets over hun eigen leefwereld vertellen op een artistieke manier." aldus Pascale De Groote, algemeen directeur van AP Hogeschool.

AP Hogeschool is erg blij dat het dit evenement elk jaar kan organiseren met de steun van het District Antwerpen.

Pascale De Groote: "Het is niet toevallig dat AP Hogeschool dit mooie project al voor de 6e keer organiseert in de wijk 2060. We voelen ons verbonden met de buurt. Via onze grootste campus Spoor Noord en binnenkort ook de nieuwe campus aan de Slachthuissite, zorgen we ervoor dat veel jonge mensen naar dit deel van de stad trekken."

Praktisch

  • Donderdag 24 november 2022 - Gratis
  • 18 tot 21 uur: gratis bezoek aan de deelnemende locaties
  • Vanaf 21 uur: gratis slotfeest in Het Oude Badhuis (Stuivenbergplein 38)
  • 17 locaties: Buurthuis Cortina - Buurthuis De Wijk – Jeugdbibliotheek Permeke (Kubus) - De Coninckplein - Oud Badhuis - Collectief Fundament - Dambruggestraat 356 - Kerk Willebrordus - Panamarenkohuis – Wisper - Archipel- Geelhandplaats - Lichttoren (campus AP) - De Olijftak - Loes en Krikke - Wassen Drogen (Lange Dijkstraat 6)
  • https://www.ap.be/parade-noorderlicht
Karolien Loriers

Karolien Loriers

Woordvoerder AP Hogeschool Antwerpen

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be