Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen gaat in zee met Seppe Nobels en zijn Instroom Academy.

Diverse en duurzame Instroomkeuken vanaf 25/9 voor studenten en personeel

Instroom Academy van Seppe Nobels in het Rubenshuis in Antwerpen (zomer 2023), copyright Carmen De Vos. ​ ​
Instroom Academy van Seppe Nobels in het Rubenshuis in Antwerpen (zomer 2023), copyright Carmen De Vos. ​ ​ 

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen van de AP Hogeschool, de Faculteit Ontwerpwetenschappen van UAntwerpen en KASKA DKO zijn verheugd Seppe Nobels en zijn multiculinaire brigade te ontvangen in het studentenrestaurant van Campus Mutsaard. De Academie-cafetaria is gevestigd in de voormalige Beeldengalerij, ​ met uitzicht op de historische tuin. Elke dag komen er ​ honderden studenten, docenten en onderzoekers over de vloer.

The right place at the right time!
Seppe Nobels richtte zijn culinaire academie 2,5 jaar geleden op samen met Chris Bryssinckx van vzw GATAM. Met Nico Dockx als bruggenbouwer tussen de Instroom Academy en de Academie, is de link niet ver te zoeken. Instroom Academy tijdens het 360-jarige jubileum van de Academie mogen verwelkomen, is de seizoensgebonden kers op de kunstzinnige taart. Inhoudelijk valt ‘360° Academie’ perfect samen met de filosofie van Instroom Academy: Hoe staat de Academie in de wereld, en hoe werkt de wereld in de Academie? De waarden die aan de basis liggen van het project zijn ook de waarden die alle partners binnen dit verhaal verbindt: duurzaamheid, gastvrijheid, open cultuur, inclusie enerzijds, en de nadruk op het leerproces, passie en mentorschap anderzijds.

De food-filosofie van Instroom
Instroom Academy presenteert steeds seizoensgebonden gerechten, met natuurlijke smaken en lokale producten, en met respect voor duurzaamheid. Deze food-filosofie werd bekroond met een Groene Michelinster. Gastronomie als sociale en duurzame praktijk sluit nauw aan bij de belevingswereld van zowel jonge kunst- en ontwerpstudenten als van de creatieve docenten, onderzoekers en bezoekers van Campus Mutsaard. Als verbinder kan de kookkunst ook zorgen voor connecties tussen de campusbevolking en de buurtbewoners. Met andere woorden: deze innovatieve kruisbestuiving heeft het potentieel op diverse vlakken synergie en dynamiek te brengen.

Praktisch
→ Het studentenrestaurant Instroom [feeds] Academy! is vanaf 25 september operationeel en toegankelijk voor de studenten en het personeel van AP Hogeschool, UAntwerpen en DKO (en hun gasten).
→ Het restaurant van Instroom blijft nog even in Stormkop en is later dit jaar eveneens operationeel in de voormalige Beeldengalerij van de Academie en toegankelijk voor iedereen.

Perscontact & info
→ Voor een beleving achter de schermen en een interview met Seppe, contacteer Charuwan Pauwels via charuwan@seppenobels.be

Mia Prce

Mia Prce

Pers & Public Relations, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen - AP Hogeschool

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be