Eerste Dag van de Antwerpse Student

Hulde aan de studenten

De Antwerpse hogescholen en universiteiten slaan de handen in elkaar en lanceren op 4 februari samen de eerste Dag van de Antwerpse Student. AP Hogeschool, Hogere Zeevaartschool, Karel de Grote Hogeschool, KU Leuven, Thomas More Hogeschool en Universiteit Antwerpen zetten dit initiatief op poten om alle studenten in de stad en de provincie Antwerpen te laten voelen dat ze er niet alleen voor staan. ​

Ze zetten deze dag symbolisch op om hun grote bewondering te tonen voor de studenten die moeten volhouden in deze moeilijke coronatijden.

“De studenten maken een jaar mee zoals nooit tevoren: geconfronteerd met isolatie, eenzaamheid, druk op mentaal welzijn, motivatie die zoek is … Toch blijven ze doorgaan en maken ze er het beste van. De afgelopen periode was één van de moeilijkste die een student heeft moeten doorstaan in recente tijden. Een generatie dus die het verdient om in de bloemetjes gezet te worden”, klinkt het bij de organisatoren.

De Antwerpse hogescholen en universiteiten dopen daarom nu de eerste donderdag van februari om tot de Dag van de Antwerpse Student. Ze dragen deze dag op als was het een standbeeld: “We zien wat de studenten elke dag doen, we staan naast en achter hen, heel de provincie Antwerpen supportert mee. Het wordt een dag waarop we vieren hoe veerkrachtig en gedreven studenten wel niet zijn.” ​

Focus op mentaal welzijn

Deze eerste Dag van de Antwerpse Student – donderdag 4 februari 2021 – ligt de focus op mentaal welzijn. De hogescholen, universiteiten en STAN (Student & Antwerp) maken van deze gelegenheid gebruik om hun aanbod en activiteiten voor studenten extra onder de aandacht te brengen.

Op de landingspagina vinden de studenten een overzicht om makkelijk hun weg te vinden naar alle ondersteuning die voor hen in de steigers is gezet en hen kan helpen de komende maanden.

https://www.ap.be/dag-van-de-antwerpse-student

https://www.kdg.be/dag-van-de-antwerpse-student

https://www.kuleuven.be/dagvandeantwerpsestudent

https://www.thomasmore.be/antwerpse-student

https://www.uantwerpen.be/nl/studentenleven/samen-sterk-tijdens-corona/

https://www.stanstan.be/projecten/zaadjes-van-hoop/

Volgend jaar hopen de Antwerpse hogeronderwijsinstellingen er een feest in real life van te kunnen maken. Ook dan plannen ze bij de start van het 2e semester een Dag van de Antwerpse Student.

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be