Duurzaamheidsprijs voor gezonde voeding op school

Bachelorproef wint 1e Duurzaamheidsprijs

20 oktober 2021 - De eerste Duurzaamheidsprijs van AP Hogeschool Antwerpen gaat naar studente Voeding- en Dieetkunde Joke Verhaegen. Zij ontwikkelde op vraag van 'Smakelijke School', een project van Stad Antwerpen, een handig draaiboek voor scholen rond gezonde voeding.

Zoveel mogelijk leerlingen een voedzame maaltijd geven op school: dat is het doel van het proefproject Smakelijke School van de stad Antwerpen. Niet alle scholen hebben echter de tijd en het personeel om hierrond zelf een initiatief op te starten. "Om de scholen verder op weg te helpen en de nodige ondersteuning te bieden, heb ik als bachelorproef een draaiboek ontwikkeld.", aldus studente Voeding- en Dieetkunde Joke Verhaegen.

"Het draaiboek beschrijft de verschillende stappen die een school moet doorlopen. Dat zijn vaak erg praktische zaken zoals de keuze van voedingsmiddelen, wat er in de offerteaanvragen moet staan om te voldoen aan gezondheids-en duurzaamheidscriteria, ​ enzo...Daarnaast bevat het de nodige links met extra informatie, handige tools en beschikbare materialen." 

Duurzaamheidsprijs 2021

De bachelorproef van Joke werd beloond met de eerste Duurzaamheidsprijs van EQUANS (het vroegere ENGIE Solutions) en het departement Wetenschap en Techniek van AP Hogeschool. Laatstejaars studenten konden met hun bachelorproef met een duurzame insteek meedingen naar de prijs ter waarde van 500 euro.

 

(vlnr) Frank Verelst (hoofd jury duurzaamheidsprijs), Joke Verhaegen (winnares duurzaamheidsprijs), Chris Van Kwikkelberghen (Technical Competence Advisor Equans), Wim Lauwers (departementshoofd Wetenschap en Techniek)

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be