Comedian William Boeva brengt inclusieve voorstelling speciaal voor studenten AP Hogeschool

Donderdag 9/2: Diversiteits- en inclusieweek op hogeschool

Stand-up comedian William Boeva trekt donderdagmorgen 9 februari naar AP Hogeschool Antwerpen om de studenten er op zijn eigen, gekende manier onder te dompelen in zijn wereld als persoon met een beperking. De hele week leren studenten trouwens meer over diversiteit en inclusie tijdens de de DIVE-IN week op AP Hogeschool.

Het is niet toevallig dat de eigenzinnige comedian William Boeva zijn inclusieve voorstelling ‘Drive’ speciaal voor de studenten van AP Hogeschool komt brengen. Samen met AP-docent en expert Beno Schraepen schreef hij het boek ‘Excluses’. Over excuses om iemand uit te sluiten. In zijn show voor de studenten vertelt William zijn eigen verhaal, over hoe hij geraakt is waar hij nu staat en over de obstakels die hij nog elke dag moet overwinnen . Geen pure comedy, maar wel met humor.

25 workshops

Studenten kunnen donderdag ook kiezen tussen 25 workshops rond inclusie. Mensen uit het werkveld of mensen die zelf een beperking hebben, delen hun ervaringen. Zo is er Tane, een jongen met het Syndroom van Down en Bednet, een organisatie die digitale ondersteuning biedt aan kinderen die door ziekte of handicap niet in de klas kunnen zitten.

Praktisch

  • Donderdag 9 februari 2023
  • William Boeva van 9u tot 10u, gevolgd door toelichting Benno Schraepen
  • Campus Spoor Noord - ​ Ellermanstraat 23, ​ 2000 Antwerpen (grote aula)
  • Inclusieweek 2023
Sarah Verreyken

Sarah Verreyken

Lector en onderzoeker Orthopedagogie, AP Hogeschool Antwerpen
Karolien Loriers

Karolien Loriers

Woordvoerder AP Hogeschool Antwerpen

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be