BV’s en influencers zetten krijtkroon op tegen kinderkanker

#Iedereenprinses campagne

#iedereenprinses. Zo heet de campagne op Instagram die studenten van de AP Hogeschool uitdachten voor de Prinses Máxima Centrum Foundation. Dat centrum leidt artsen op tot kinderoncologen. Instagrammers en bekende Vlamingen tonen hun solidariteit door zelf te poseren met een Máxima krijtkroon en te posten op hun Instagram-pagina.

Je kan er niet naast kijken op Instagram: mama’s, bloggers, en BV’s zoals Martine Prenen en Geena Lisa ; deelden de afgelopen dagen een foto van zichzelf met een krullende krijtkroon en de hashtag #iedereenprinses. Dit is het startschot van een campagne rond kinderkanker. 6 laatstejaars Communicatiemanagement aan de AP Hogeschool bedachten de bewustmakingscampagne voor de Prinses Máxima Centrum Foundation Belgium.

“In België krijgen jaarlijks zo'n 400 kinderen de diagnose van kanker, één op vier overleeft het niet.” legt studente Lana Schalbroeck uit. “De stichting Prinses Máxima Centrum zamelt geld in om kinderartsen op te leiden tot kinderoncologen. Meestal organiseert de organisatie veilingen of gala’s om fondsen te werven. Maar door corona is dat helaas niet mogelijk. ​ Daarom bedachten we de #iedereenprinses-campagne. Want ieder kind, al dan niet getroffen door kanker, is iemands prinsje of prinsesje en verdient de beste zorgen.”

#iedereenprinses, écht iedereen!

#iedereenprinses is een campagne op Instagram, waarbij de Máxima-kroon centraal staat. “Iedereen kan meedoen door zelf te poseren met een Máxima-krijtkroon en dat te posten op zijn of haar Instagram-pagina. Ook heel wat influencers en bekende Vlamingen tonen hun solidariteit.”

Vzw Prinses Máxima Centrum Foundation Belgium

De vzw Prinses Máxima Centrum Foundation Belgium zet zich in voor de strijd tegen kinderkanker. Door fondsen te werven krijgt een selecte groep van Belgische kinderartsen de kans om een internationale opleiding te volgen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Dit is hét expertisecentrum op vlak van de behandeling van kinderkanker in Europa. ​ Het ultieme doel is ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Lana Schalbroeck

Student Communicatiemanagement

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

[email protected]

www.ap.be