Boerenprotest test veerkracht studenten AP Hogeschool

Verhuis evenement van Brussel naar Antwerpen door veiligheidsrisico's

De laatstejaarsstudenten van de bachelor Communicatie aan AP Hogeschool Antwerpen stonden de afgelopen dagen voor een huzarenstukje: hun jaarlijkse Video Experience Day, een groots ​ filmfestival met de beste corporate video’s, moet plots van locatie veranderen. Het evenement zou morgen, 4 juni in Kinepolis Brussel plaatsvinden, maar de aangekondigde boerenmanifestatie in Brussel zorgt voor een te groot veiligheidsrisico. Alle hens aan dek dus!

Een publiek van een 300-tal videoproducenten, bedrijfsleiders, communicatieprofessionals en marketeers werd morgen verwacht in Kinepolis Brussel voor de 25e editie van de Video Experience Day van AP Hogeschool. Altijd een hele klus voor de organiserende studenten van de bachelor Communicatie. Maar de feesteditie kreeg afgelopen weekend wel een erg bijzonder hectisch tintje.

In de laatste rechte lijn van de voorbereidingen, kregen de studenten het nieuws dat het evenement niet kan plaatsvinden in Kinepolis Brussel. De veiligheidsdiensten van ons land zetten zich schrap voor het boerenprotest morgen, met een manifestatie in en rond het Atomiumpark in Brussel en dus ook rond Kinepolis Brussel. Om de veiligheid van de bezoekers aan de Video Experience Day niet in het gedrang te brengen én op uitdrukkelijk aanraden van de veiligheidsdiensten werd er snel beslist om de Video Experience Day te verplaatsen naar Kinepolis Antwerpen.

“Waar je verwacht dat de organiserende studenten een mokerslag zouden krijgen, reageerden zij bijzonder strijdvaardig. Van afgelasten was geen sprake. Zij toonden enorme veerkracht en wilden er alles aan doen om het evenement te doen slagen” aldus Benny De Decker, begeleidend lector.

“Ik schrok enorm, maar ik dacht: let's do this! Door samen als één team te werken, hebben we snel geschakeld en in team alle opdrachten verdeeld om op een paar dagen tijd al onze draaiboeken aan te passen aan de nieuwe situatie”, aldus Julie De Herdt, verantwoordelijke voor de sociale media en de videoproductie.

“Geen 25ste editie zonder verrassingen! We zagen het als een extra uitdaging die ons goed voorbereidt op onze verdere carrière en als een opportuniteit om onze communicatieskills te verbeteren” aldus Lieze Peeters, verantwoordelijke eindredactie

Benny De Decker

Benny De Decker

Projectbegeleider Video Experience Day, AP Hogeschool Antwerpen
Karolien Loriers

Karolien Loriers

Woordvoerder AP Hogeschool Antwerpen
Studenten AP Hogeschool herplannen hun event
Studenten AP Hogeschool herplannen hun event

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be