AP Hogeschool voltooit 46.500 m² campus op Spoor Noord

Met laatste gebouw 'Viaduct' is masterplan klaar

30 mei 2022 - AP Hogeschool Antwerpen heeft vandaag het laatste ontbrekende stukje van campus Spoor Noord officieel in gebruik genomen. Het nieuwe campusgebouw Viaduct vormt het sluitstuk van een echte ‘AP-wijk’ op Spoor Noord. ​ In totaal beslaat campus Spoor Noord nu 46.5000 vierkante meter voor zo’n 7.500 studenten. De grootste campus van AP verbindt de stedelijke Leien en Noorderlaan aan de ene kant met Park Spoor Noord aan de andere kant. Goed voor een totale investering van 110 miljoen euro en een sterk staaltje van stadsontwikkeling.

In 2012 werd de eerste steen gelegd van een nieuwe moderne campus voor AP Hogeschool aan Park Spoor Noord. Het iconische gebouw aan de Noorderplaats vormt nu de kop van 5 AP-gebouwen: Noorderplaats, Ellermanstraat, het nieuwe gebouw Viaduct, de Lichttoren en de sporthal Parkloods. Na 10 jaar is campus Spoor Noord helemaal klaar.

Pascale De Groote, algemeen directeur AP Hogeschool: "AP heeft altijd ingezet op innovatieve stadsontwikkeling. ​ Dat hebben we op Spoor Noord gedaan toen we de buurt jaren geleden mee op de kaart zetten, en dat gaan we ook blijven doen. Kijk maar naar de toekomstige campus in de nieuwe Slachthuiswijk. We zetten niet zomaar een gebouw neer op een willekeurige open plek, ​ we bouwen aan campussen voor toekomstig talent en geven zo mee vorm aan de stad van de toekomst."

Extra ruimte nodig voor groeiende hogeschool

Met ​ het campusgebouw Viaduct, het sluitstuk van het Masterplan, heeft de hogeschool er nu nog eens 7.500m² bijgekregen.

"We wisten twee jaar geleden al dat we deze extra ruimte hard nodig zouden hebben.", legt Pascale De Groote uit. "Na de sterke groei van de bacheloropleidingen integreerde AP toen nieuwe 2-jarige graduaatsopleidingen en de verkorte lerarenopleiding. Die bleken al snel erg succesvol. Dit academiejaar hebben we de drempel van 15.000 AP-studenten overschreden. Daarmee zijn we een van de grootste hogescholen van Vlaanderen."

 

Karolien Loriers

Karolien Loriers

Woordvoerder AP Hogeschool Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be