AP Hogeschool laat studiekiezers overnachten op Camping Campus

Unieke nacht op de campus - 30/6

Studiekeuze-stress? Kom er eens een nachtje over slapen! AP Hogeschool Antwerpen pakt op de laatste dag van het schooljaar uit met 'Camping Campus'. Laatstejaars uit het secundair onderwijs krijgen in dit coronajaar de exclusieve kans om te kamperen op de campus. Ze kunnen ter plaatse de juiste studiekeuze maken onder begeleiding van experten én ze leren ook studiegenoten kennen. Allemaal zaken die afgelopen jaar moeilijk waren voor jongeren. Inschrijven kan vanaf vandaag.

Veel laatstejaars hebben nog geen idee wat ze volgende jaar willen studeren in het hoger onderwijs. Door corona zijn er bijna geen infodagen- en beurzen fysiek kunnen doorgaan. Virtueel en online bleek het voor veel jongeren toch moeilijk om de juiste keuze te maken. Daarom geeft AP Hogeschool 8 jongeren de kans om dat alsnog te doen tijdens een coronaproof overnachting in de feeërieke campustuin van campus Spoor Noord in Antwerpen. ​

Naast een kookworkshop, gastoptredens van diverse artiesten i.s.m. Radio Stad (die ook een live radio-uitzending wijdt aan Camping Campus), krijgen de 8 uitgekozen jongeren individuele begeleiding bij hun studiekeuze. Overnight doen ze zo meer inzicht op in hun persoonlijkheid, ambities, interesses, .... Daarnaast was er het afgelopen jaar ook een enorme nood aan sociaal contact tussen studenten. De jongeren leren tijdens Camping Campus ook meteen hun studiegenoten kennen.


Datum: Woensdagavond 30 juni tot donderdagmiddag 1 juli

Locatie: Campus Spoor Noord Antwerpen, Noorderplaats 2, Antwerpen

Inschrijven: Elke laatstejaars kan zich via Instagram inschrijven van 16 juni tot 23 juni ​

 

Karolien Loriers

Karolien Loriers

Woordvoerder AP Hogeschool Antwerpen

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be