AP Hogeschool koopt 3 campussen van Provincie Antwerpen

De provincie Antwerpen verkoopt de Antwerpse hogeschoolcampussen Ellermanstraat, Lange Nieuwstraat en Meistraat aan de AP Hogeschool. Tot nog toe beheerde de provincie dit patrimonium, waarvan AP Hogeschool het vruchtgebruik had. Door de verkoop verkrijgt AP Hogeschool nu de volle eigendom.

Als inrichtende macht van de voormalige Plantijn Hogeschool investeerde de provincie Antwerpen sterk in hoger onderwijs. In 2000 werd campus Meistraat gebouwd, in 2009 volgde campus Lange Nieuwstraat en in 2015 droeg de provincie ook bij aan de nieuwbouw van campus Spoor Noord. ​

Toen Plantijn Hogeschool met Artesis Hogeschool fusioneerde tot AP Hogeschool gaf de provincie deze eigendommen in vruchtgebruik aan de AP Hogeschool,” verduidelijkt gedeputeerde voor Patrimonium Ludwig Caluwé. “De provincieraad heeft nu groen licht gegeven om de 3 sites volledig over te dragen aan AP Hogeschool voor een totaal bedrag van 17,9 miljoen euro.

“Met de aankoop van deze campusgebouwen kunnen we nu volop autonoom inspelen op alle nieuwe ontwikkelingen in de toekomst.” aldus Pascale De Groote, algemeen directeur AP Hogeschool. “We zullen onze opgebouwde expertise gebruiken om van de gebouwen, nog meer dan nu al het geval is, state of the art campussen te maken voor onze studenten. Uiteraard met de provincie Antwerpen als blijvende sterke partner.”

De provincie Antwerpen behoudt haar band met AP Hogeschool. Niet alleen via het bestuur, maar ook via het ​ Vlaams Architectuurinstituut (VAi) dat de archieftoren op campus Lange Nieuwstraat blijft gebruiken. Bovendien zal een deel van de AP Hogeschool nog tot eind 2023 gehuisvest zijn op campus Kronenburgstraat, die eigendom blijft van de provincie.

Karolien Loriers

Karolien Loriers

Woordvoerder AP Hogeschool Antwerpen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

pers@ap.be

www.ap.be