Academie en Conservatorium openen virtuele en echte deuren

Internationale belangstelling

Kandidaat-studenten uit maar liefst 50 landen brengen dit weekend virtueel of live een bezoek aan de campussen van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Een uniek online programma geeft hen de kans om zelfs tijdens deze coronatijd kennis te maken met de broeierige, creatieve vibe die zo eigen is aan de Schools of Arts van AP Hogeschool.

Kandidaat-studenten ontvangen is door de huidige gezondheidscrisis ook in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) niet evident. En dus kwam er een waardig alternatief. Virtueel maar ook live. “De Academie en het Conservatorium ademen een heel specifieke sfeer uit; de creativiteit dwaalt er als het ware door de gangen.” zegt Johan Pas, hoofd van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. “Tijdens de jaarlijkse open campusdag trachten we die levendigheid en rebelsheid over te brengen op de bezoeker, maar dit jaar kan dat slechts beperkt in fysieke vorm.”

Internationaal publiek

De (internationale) belangstelling voor de infodag morgen is groot, met honderden deelnemers uit meer dan 50 landen. Een virtuele ontmoetingsruimte met de architectuur van de twee bijzondere campusgebouwen als leidraad wordthét technisch hoogstandje op 6 maart. “Met je avatar kan je de plek verkennen, digitale tentoonstellingen en voorstellingen bezoeken, informatiefilmpjes bekijken en een babbeltje slaan met de studenten.” verduidelijkt Ine Vanoeveren, verantwoordelijke onderzoeker aan het Conservatorium.

Naast de Online Infodag van 6 maart, is de Academie er ook in geslaagd om op 7, 13 en 14 maart haar hoofdcampus coronaproof te openen voor publiek. Johan Pas: “Na online reservatie kunnen bezoekers via een vast parcours doorheen de majestueuze zalen en gangen van de Academie, verschillende tentoonstellingen van studenten, docenten en onderzoekers ontdekken.”

Door de aard van de podiumkunstopleidingen, is een fysiek bezoek aan het Conservatorium momenteel niet toegelaten. Maar dat wordt zaterdag ruimschoots goed gemaakt door het innovatieve online aanbod. Kandidaten kunnen ook individuele lessen meepikken. Niet alleen in de vorm van muziekstages (tijdens de paas- en zomervakantie), maar ook door proeflessen aan te vragen bij een van de docenten.

Daarnaast informeren studenten en docenten van beide Schools of Arts het geïnteresseerde publiek via Q&A-video’s en in diverse live chatrooms.

Praktisch

De online infodag van de Academie en Conservatorium is te bezoeken op zaterdag 6 maart van 10u tot 18u. Alle info en links vind je op www.ap-arts.be.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AP Hogeschool Antwerpen

AP Hogeschool Antwerpen is een pluralistische hogeschool met campussen in Antwerpen, Mechelen, en Turnhout. In totaal studeren er zo’n 15.000 studenten. De hogeschool biedt 28 professionele bacheloropleidingen aan en 16 graduaatsopleidingen. Ook de wereldbefaamde Schools of Arts (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) horen tot AP Hogeschool.  

Neem contact op met

Persdienst Lange Nieuwstraat 101 2000 Antwerpen

+32497192276

[email protected]

www.ap.be